Wanneer begin je met het uitzoeken van je trouwjurk?

Het vinden van de perfecte trouwjurk, jouw trouwjurk, is één van de meest opwindende en emotionele moment van een bruid. Maar hoe lang van tevoren moet je eigenlijk beginnen met het zoeken naar die droomjurk? Het antwoord is: eerder dan je denkt!

Zoveel te ontdekken
Het wordt vaak onderschat hoeveel tijd er nog gaat in het vinden van de ideale trouwjurk. Het is niet zo simpel als een kledingwinkel binnen lopen en een basic T-shirt uit zoeken. Er zijn zoveel verschillende stijlen te verkennen, kleuren, stoffen, etc. Het is nogal wat werk om de perfecte jurk te vinden die past bij je persoonlijke smaak en de sfeer van je bruiloft, locatie en het seizoen.

Timing is alles
Een algemene richtlijn is om ongeveer 9 tot 12 maanden voor je trouwdatum te beginnen met het uitzoeken van je jurk. Trouwjurken moeten vaak op bestelling worden gemaakt en dat samen met de levertijd kan dus enkele maanden duren.

Kom je gezellig bij TrouwCompleet op zoek naar een trouwjurk, dan raden wij jou aan om minimaal 1 tot 6 maanden van tevoren langs te komen. Dit geeft jou dan voldoende tijd om stijlen te verkennen en ons om eventuele aanpassingen aan de jurk te maken. Zo proberen wij de jurk zoveel mogelijk op jouw lichaam te passen. En na één of meerdere pasafspraken loop jij vrolijk de deur uit met een prachtige jurk!

Maar heb je iets minder tijd tot de officiële datum? Wees dan gerust! Want ook bruidjes in nood helpen wij gewoon. Met de vele modellen en vele maten trouwjurken die wij op voorraad hebben, hangt er altijd wel wat voor je tussen! Zo laten wij geen bruid in de kou staan.

Geniet van het moment!
Het belangrijkste van allemaal is om mensen mee naar je pasafspraak te nemen die jou goed kennen en kunnen adviseren. Ga er vooral open in, want wie weet wat je onverwacht tegen komt. “Je moet het gewoon aan zien!” is wat sommige zeggen. Pas dus vooral de modellen die je in je hoofd had zitten, maar doe vooral ook eens gek en trek eens een trouwjurk aan die je anders nooit zou aantrekken. Wie weet staat die je toch best wel goed. Nu heb je de kans om eens helemaal los te gaan!

Maar het belangrijkste van allemaal: geniet er vooral van!
Want hoe vaak in je leven krijg je de kans om jouw perfecte trouwjurk te mogen uitzoeken!